Welkom

                                               Mandala tekenen 

                      

                                    

 

Mandala is een woord uit het sanskriet (oosterse taal) en betekent cirkel.

Een mandala is een tekening die je laat zienwat er zich in het onbewuste van jezelf afspeelt. Het is als het ware een weerspiegeling van je geest, want we tekenen speelt in ons lichaam af.

Door een mandala te tekenen kun je dus veel inzichten krijgen over jezelf. Waar ben je mee bezig in gedachten? Wat doen sommige situaties met jou?

Het bijzondere is dat je vaak niet meteen weet wat je aan het tekenen bent. Als de tekening af is snap je vaak wat de boodschap er van is.

 

Hoe maak je een mandala?

Voordat je begint met tekenen krijg je een meditatie. Elke keer komt een chakra (energiewiel) aan de beurt. Elke chakra heeft zijn eigen gevoelens en energie. Daar gaan we mee aan de slag. Soms komen er beelden op die je wilt gaan tekenen, soms ook niet. Dan begin je blanco.

Je maakt dan een cirkel d.m.v. een passer op een papier. Daarna begin te tekenen. Je tekent dan wat er in je op komt. Tijdens het tekenen wordt er niet gepraat zodat we alle aandacht bij onze tekening kunnen houden.

Als we klaar zijn bespreken we de tekening.

Het is de bedoeling dat je de tekening in het zicht laat liggen zodat je hem vaak ziet. Soms kan het zijn dat de tekening na verloop van dagen of weken steeds duidelijker word voor jezelf en dat je de boodschap nog beter zult begrijpen.

 

Mijn ervaring met mandala tekenen

Ik had het nog nooit gedaan en was erg benieuwd wat het nu was.

Ik kan helemaal niet goed tekenen en stond soms versteld van wat ik gemaakt had.

Het was heel ontspannend om te doen en het gaf mij veel inzichten in de processen waarin ik bezig was in mijn leven.

Zo kwam met de 2e keer de afbeelding van de duif naar boven die aan het opstijgen was. Ik wist niet waarom ik het wilde tekenen, maar daar kwam ik later pas achter.

Een opstijgende duif staat voor een reinigende ziel. Daar was ik volop mee bezig. Ik zat in een ontwikkeling waarin ik veel dingen uit het verleden aan het loslaten was zodat er plaats werd gemaakt voor de nieuw energie en ontwikkeling.

 

De duif kwam vaker terug in de tekeningen en steeds werden de boodschappen voor mij duidelijk, vooral toen ik een tekening had gevonden met een vrouw die geleid werd door een arend. De arend moest een duif worden en zo werd de tekening mijn achtergond van de website en op mijn folder. Deze tekening weerspiegelde mijn werk dat ik doe in mijn praktijk, maar ook als persoon. Ik reinig de ziel van de mensen, maar ik (de vrouw) laat me ook leiden in het niet aardse bestaan door de duif (een gereinigde ziel). Dat kunnen mijn gidsen en engelen zijn.

Ik laat de tekeningen die ik gemaakt zo lang mogelijk liggen, totdat ik het gevoel heb dat er plaats gemaakt mag worden door een andere tekening.

Op de meditatiecursus krijg ik ook vele inzichten over mijzelf en het is al geregeld gebeurd dat de mandala een verlengde is van de meditatiecursus. Het geeft me dan nog meer inzichten over hetgene wat we die keer daarvoor besproken of gezien hebben.

Het is gewoon een bijzondere en ontzettend leuke manier om zo aan je ontwikkelingproces te werken. 

 

Kijk in de agenda wanneer en waar de cursus gegeven word.

 

Reflection of Life | info@reflectionoflife.nl